Kokosový cukr BIO květový
BIO kokosový cukr se získává v Indonésii ručním sběrem nektaru z květů kokosových palem a následným sušením do podoby krystalů cukru.
- Má nízký glykemický index 35, a tak je vhodným sladidlem pro mírné diabetiky a také pro ty, kteří upřednostňují sladidla, jež nezatěžují slinivku břišní.
- Obsahuje vysoké množství aminokyselin a minerálů - např. železa, hořčíku, draslíku, zinku a dalších. Je také bohatý na vitamíny skupiny B.
- Je vyroben v BIO kvalitě bez chemických a konzervačních látek a je nerafinovaný. Má stejnou sladivost jako běžný cukr a je tak vhodný jako ideální náhrada klasického bílého cukru a umělých sladidel. Díky lahodné plné chuti s nádechem karamelu si získal oblibu po celém světě.
- Je považován za sladidlo, které nejméně zatěžuje životní prostředí a je tak ideální pro udržitelný rozvoj ekonomik třetího světa.
Doporučené užití: vhodný do kávy, čaje, k dochucení müsli, koktejlů nebo kaší. Díky své lehce karamelové chuti je oblíbenou přísadou do zákusků nebo na pečení.